sâmbătă, 1 martie 2014

Gaseste "comoara"!

Organizarea unei petreceri pentru copii poate fi o treaba destul de grea. O metoda simpla de a face o petrecere mai distractiva si antrenanta este sa organizam o "vanatoare de comori".

Cautarea de comori se bazeaza pe ascunderea unui cadou sau al unui obiect foarte dorit de catre copii, oferindu-le acestora indicii pentru a-l gasi (o cutie de bomboane, o jucarie, un tort etc.).

In functie de varsta copiilor, indiciile trebuie concepute in asa fel incat sa fie usor de inteles. Pentru copiii mai mici, desenele/obiectele sunt mai usor de urmarit, iar pentru copiii de varsta scolara, puteti sa folositi instructiuni scrise sau chiar ghicitori. Ideea de baza este ca fiecare indiciu sa ii conduca spre urmatorul si in final spre "comoara".

Copiilor le place foarte mult sa fie laudati si sa le fie recunoscute  meritele de "vanatori de comori", asa ca puteti sa oferiti celui care gaseste primul comoara o medalie simbolica (acestea se gasesc la preturi foarte mici in majoritatea magazinelor mari). De asemenea nu uitati sa oferiti si celorlalti participanti la joc premii de consolare! Gasirea comorii este de asemenea un prilej bun de a da drumul la muzica si a-i invita la dans pe micii temerari.

Nu exista reguli pentru a construi indiciile sau traseul catre "comoara". Daca organizati petrecerea in perioade mai calduroase ale anului si pentru copii mai mari, se pot lasa indicii inclusiv in afara locuintei. In schimb, pentru cei mai mici, ne putem rezuma la cateva camere din interiorul apartamentului/casei. Trebuie de asemenea sa estimam timpul necesar pentru gasirea tuturor indiciilor, pentru a nu prelungi prea mult cautarea. Tineti cont de faptul ca indiciile nu trebuie sa fie  nici prea usoare pentru a putea stimula discutiile intre copii, sa ii incurajeze sa lucreze in echipa, dar sa nu fie nici prea grele si plictisitoare.

Distractie placuta!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu