luni, 17 februarie 2014

Sfaturi simple pentru poze de petrecere mai reusite

Tii minte petrecerile alea unde s-au facut multe poze insa nu prea sunt reusite? Iata cateva sfaturi pentru a face poze mai bune la petreceri:

1) Fa pozele intr-un loc bine luminat

Aparatele foto simple sau telefoanele nu reusesc sa focalizeze bine imaginile in intuneric. Incearca sa iti surprinzi invitatii in locuri mai bine luminate.

2) Fa pozele de sus in jos

Oamenii au tendinta sa iasa mai bine in fotografii in momentul in care privesc spre un obiectiv situat mai sus decat campul lor vizual.

3) Incearca sa surprinzi imagini spontane

Incurajeaza-ti invitatii sa rada, sa adopte pozitii inedite, sa foloseasca obiectele din jurul lor. Cu alte cuvinte, nu lasa persoanele pozate sa adopte o postura rigida "ca la fotograf". Pozele spontane chiar pun in valoare sufletul petrecerii.

4) Nu pune persoana pe care o pozezi in centrul pozei

Daca iti plac filmele, incearca sa observi cum sunt incadrati actorii in scenele filmate de aproape. Vei vedea ca rar sunt incadrati in centrul imaginii. Majoritatea dintre noi vrem sa aparem bine in poze si in momentul in care fata noastra este in centru, devenim putin preocupati de cum am iesit.

5) Tine minte regula treimilor


In loc sa plasezi persoana in mijlocul imaginii, este de preferat sa o plasezi excentric, pe una dintre liniile care impart imaginea in 3. Pentru clarificare, gandeste-te la jocul X si 0. Imagineaza-ti ca ecranul aparatului este impartit ca la acest joc, si fotografiaza persoana in unul dintre cele 4 puncte in care liniile se intersecteaza. De asemenea, este bine ca persoana sa priveasca spre partea indepartata a cadrului. Priveste urmatoarele imagini:
Sursa: enchantingkerala.org
Sursa: stillphotojournalist.com

Aplicand regula treimilor vei obtine poze foarte reusite care iti vor pune in valoare invitatii. Normal ca se vor bucura ca au iesit bine in poze si vor avea amintiri frumoase de la petrecerea ta.

Detaliile conteaza, si cateva poze foarte reusite pot fi obtinute de orice amator cu un telefon sau un aparat foto simplu.

Mult succes si distractie placuta!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu